15. 9. 2015

A few tips for study

Ahojte! Škola už dávnejšie začala a opäť tu máme písomky, učenie na jednotlivé predmety... Proste niečo hrozné. A napadlo ma, že by som sa s vami podelila o pár tipov pri učení kedže už tu na mojom blogu nejaký takíto podobný článok dlhšie nebol.



Vypnite všetko čo vás vyrušuje/rozptyľuje:
Určite sa vám už stalo že ste sa učili a stále vám pípal mobil a neraz ste sa chceli pozrieť čo je nové na Instagrame, Facebooku... Vypnite si mobil a hotovo! Alebo všetko čo vás rozptyľuje či už je to tablet, počítač.




Oblečte si nejaké pohodlné oblečenie:
Keď si oblečiete nejaké to pohodlné oblečenie hneď sa vám bude o trošičku lepšie učiť! Pohodlnosť nadovšetko! Ja sa vždy pred učením oblečiem do pohodlného oblečenia a odlíčim sa lebo pri učení mi strašne vadí byť nalíčená. A plus si dám vlasy do copu.



Neučte sa na poslednú chvíľu:
Môj večný problém. Niekde som čítala, že keď sa nejaké učivo (napr. Dejepis) budete učiť každý deň po troške váš mozog si to lepšie zapamätá. A keď si to učivo prečítate na poslednú chvíľu všetko pôjde to horšie.



Učte sa s prestávkami:
Nikdy sa neučte bez prestávok. Váš mozog potrebuje spracovať informácie a lepšie ich spracuje keď si dáte menšiu pauzičku- asi tak 5 minútovú. Počas nej nehrajte na mobile či tablete, nepozerajte televíziu... Proste si trošku porelaxujte, pite čaj/kávu... Ale hlavne buďte nebuďte na mobile!



Žuvačka ako pomocník pri písomke?:
Skúste si dať žuvačku do úst a normálne ju žuvať počas učiva ktoré sa učíte napríklad na Dejepise (opäť :D) a potom keď budete mať z toho učiva písomku opäť si dajte tú istú príchuť žuvačky (nie tú istú žuvačku ktorú ste žuvali ale iba tú istú príchuť :D). Vraj sa vám to učivo lepšie zapamätá. Ja som to ešte neskúšala ale určite to skúsim ale kedže my máme zakázané žuvať žuvačky počas vyučovania tak to pôjde ťažšie.



Pitie a zdravá pochúťka? Áno!:
Fakt neznášam keď mi pri učení začne škvŕkať v bruchu. Preto vždy pri sebe mám aj nejakú tu pochúťku a čajíček. Mne osobne sa lepšie učí pri jedení. :D A čaj mi dodá energiu takže všetci, ktorí nemáte energiu spravte si kávu/čaj alebo niečo, čo vám dodá energiu a bude sa vám lepšie učiť.


Tak to je všetko. Hádam sa vám takíto článok páčil. Kto nevidel minulý článok určite si ho pozrite TU. Napíšte mi do komentárov či by ste chceli viacej podobných článkov ako je tento. :-)

xoxo Nellyssa

8 komentárov:

  1. síce vysoká už nie je o pravidelnom učení, však pri učení na skúšky sa takéto typy tiež zídu :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj. Na mojom blogu som ťa nominovala do Liebster Award Tag-u :) Budem rada, ak sa zapojíš ♥

    http://thebeautyworldbysima.blogspot.sk/2015/09/liebster-award-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S tím vypnutím telefonu, počítače apod. souhlasím, ale sama to nedělám, potom pořád myslím na to, jestli mi někdo nepíše :D

    Týnka z blogu Live and Love

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Snažím se dodržovat všechny body, ale většinou se prostě učím na poslední chvíli :D

    Simply Janet
    Ráda bych tě pozvala na svou giveaway :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár. ♥